Tot i que m'encantin els pastissos i els dolços a l'estiu gairebé només em venen de gust gelats, i si són de gel i cítrics millor. Celebràvem l'aniversari de la meva germana i d'una amiga i jo em vaig oferir per fer les postres.
Com acostumo a fer en aquestes ocasions, un dels blogs que segueixo és el de cuina per llaminers i confio plenament amb totes les receptes que la Mercè comparteix amb nosaltres.
Xafardejant-lo vaig trobar aquesta recepta d'aquest del pastís de llimona i formatge, mmm... només llegir la recepta vaig veure que seria la més indicada ja que semblava molt refrescant i a part gairebé no calia ni utilitzar el forn. Doncs era la meva!!!!
Per la base de galeta: 150g de galetes maria, 75 g de mantega (jo li vaig donar un cop de microones per desfer-la una mica).
Per la crema de llimona: 150ml de suc de llimona (jo en vaig tenir prou amb el suc de dues llimones), 100g de sucre, 2 ous, 15g de maizena.
Pel farcit de formatge i llimona: 550g de formatge Philadelphia, 225 ml de nata líquida (de la per muntar), 125 g de sucre, el suc de mitja llimona, la meitat de la crema de llimona i 4 fulles de gelatina de 2g (jo en vaig fer servir 5 de fulles per assegurar-me que quallés).
Procediment:
Per la base de galeta: preescalfem el forn a 180º. Desfem la mantega al microones (que no bulli) i triturem les galetes maria ben fines, fins que quedin fetes pols. Barregem la pols de les galetes maria i la mantega i fem una pasta. Estenem la pasta pel fons d'un moltllo desmuntable, jo en vaig utilitzar un de 24 cm, i ho posem al forn a 180º durant 10 minuts. És l'únic forn que utilitzarem.
Per la crema de llimona: escalfem en un cassó el suc de llimona i el sucre i ho anem remenant al foc perquè es desfaci el sucre. D'altra banda, batem els ous amb la maizena intentant que no quedi cap grumoll (si tenim algun problema podem utilitzar el minipimer). Quan la llimona bulli la retirem del foc i hi barregem l'ou, anant remenant de mica en mica per evitar que qualli, ja podem tornar a posar el cassó al foc i anar rementant fins que la barreja s'espesseixi i agafi la textura cremosa.
Pel farcit de formatge i llimona: hidratem les fulles de gelatina amb aigua freda durant uns 10 minuts. En un cassó al foc hi barregem la nata líquida i el formatge philadelphia, ho anem remenant fins que quedi dissolt i la barreja sigui tèbia (si queda algun grumoll podem tornar a utilitzar el nostre amic túrmix). Traiem la barreja del foc i ho barregem amb el sucre, la llimona i la meitat de la crema de llimona. Quan estigui ben mesclat hi afegirem la gelatina (que preèviament haurem desfet uns 10 segons al microones).
Per la crema de llimona: escalfem en un cassó el suc de llimona i el sucre i ho anem remenant al foc perquè es desfaci el sucre. D'altra banda, batem els ous amb la maizena intentant que no quedi cap grumoll (si tenim algun problema podem utilitzar el minipimer). Quan la llimona bulli la retirem del foc i hi barregem l'ou, anant remenant de mica en mica per evitar que qualli, ja podem tornar a posar el cassó al foc i anar rementant fins que la barreja s'espesseixi i agafi la textura cremosa.
Pel farcit de formatge i llimona: hidratem les fulles de gelatina amb aigua freda durant uns 10 minuts. En un cassó al foc hi barregem la nata líquida i el formatge philadelphia, ho anem remenant fins que quedi dissolt i la barreja sigui tèbia (si queda algun grumoll podem tornar a utilitzar el nostre amic túrmix). Traiem la barreja del foc i ho barregem amb el sucre, la llimona i la meitat de la crema de llimona. Quan estigui ben mesclat hi afegirem la gelatina (que preèviament haurem desfet uns 10 segons al microones).
Ja tenim tots els elements ara només ens falta muntar el pastís. Damunt la base de galeta hi afegim el farcit de formatge i llimona, i el decorem amb la resta de la crema de llimona que ens ha sobrat. Ja està llest, només cal deixar el pastís un mínim de 6 hores a la nevera perquè qualli. Tal i com recomana la Mercè en el seu blog, jo el vaig deixar una hora més al congelador per desmotllar-ho amb facilitat i el vaig deixar a la nevera fins que ens el vam menjar. quedar boníssim!
Segur que el repetiré m'es d'una vegada! Que vagi de gust!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada