dilluns, 21 d’abril del 2014

la mona de pasqua

És pasqua i com la dolça tradició marca cal preparar la mona. De mones n'hi ha de diferents tipus, els rotlles més clàssics amb ous (d'aquesta no n'he provat de fer mai cap, tot i que són molt bones) i les de pa de pessic amb crema, xocolat, nata,... sempre guarnides amb el seu ou de xocolata.

Com que m'encanta la xocolata, la mona que he fet és de pa de passic farcit amb melmelada de gerds i cobert de xocolata,....mmmmm

Per guarnir-la uns pollets, l'ou de xocolata i una figura del MIC feta amb fondant. Al meu fillol li va encantar i el seu dit va anar directe a la panxa del MIC! Al cap d'una estona ja havia perdut una sabata i el nas! Què us sembla!!



Si voleu provar de fer-la és molt senzill, i el pa de pessic tot sol ja és boníssim!

Ingredients:
Pel pa de pessic: 6 ous, 200g de sucre, 200g de farina i una cullerada de llevadura.
Per guarnir el pa de pessic: melmelada de gerds, 250g xocolata fondant per postres, 250 ml de nata líquida per muntar, 30g de mantega i el crocant d'atmelles.

Procediment:
Encenem el forn i deixem que es preescalfi a 180º.
En un bol hi afegim 4 rovells, 2 ous sencers i 150 g de sucre i ho batem fins que quedi una textura cremosa i la massa hagi augmentat més o menys el doble del volum inicial.
En un altre bol batem les 4 clares a punt de neu i hi afegim els 50 g de sucre.
En la mescla dels rovells i del sucre, hi anem afegin la farina i el llevat tamissats, i ho barregem amb cura fins que massa hagi absorvit tota la farina. Ara ja hi podem barrejar les clares a punt de neu, és important que barregem la massa de dalt a baix per facilitar que les clares s'incorporin i que no es perdi l'esponjositat.
Jo vaig utilitzar un motlle de 26 cm de diàmetre, i el vaig deixar coure al forn a 180º amb la funció de ventilador uns 30 minuts. 


Quan el pa de pessic ja està fred ja es pot guarnir de la manera que es vulgui. Jo vaig farcir-lo amb melmelada de gerds. Per fer la cobertura de xocolata, es posa es fa bullir la nata líquida i després es treu del foc i es barreja amb la xocolata que prèviament hem trossejat. Es va barrejant fins que quedi ben líquida, tot seguit s'hi afegeix la mantega i es remena fins que estigui del tot desfeta, ja es pot cobrir el pa de pessic amb la xocolata. Vaig acabar de guarnir-lo amb l'atmella crocant i .... la mona ja està enllestida.

Volia posar a la mona una figureta del MIC, però no en vaig trobar cap de petita i de plàstic, les úniques eren de peluix. Així que vaig decidir de fer-la amb pasta de fondant de sucre, mai l'havia utilitzat però com que la forma del MIC és força senzilla m'hi vaig atrevir. És força fàcil de manipular i els detalls estan fets amb un retolador de tinta comestible. El resultat és molt divertit!


Com sempre m'acomiado amb una mica de música!
Bona Pasqua i que vagi molt de gust la mona! 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada