Com que m'encanta la xocolata, la mona que he fet és de pa de passic farcit amb melmelada de gerds i cobert de xocolata,....mmmmm
Per guarnir-la uns pollets, l'ou de xocolata i una figura del MIC feta amb fondant. Al meu fillol li va encantar i el seu dit va anar directe a la panxa del MIC! Al cap d'una estona ja havia perdut una sabata i el nas! Què us sembla!!
Ingredients:
Pel pa de pessic: 6 ous, 200g de sucre, 200g de farina i una cullerada de llevadura.
Per guarnir el pa de pessic: melmelada de gerds, 250g xocolata fondant per postres, 250 ml de nata líquida per muntar, 30g de mantega i el crocant d'atmelles.
Procediment:
Encenem el forn i deixem que es preescalfi a 180º.
En un bol hi afegim 4 rovells, 2 ous sencers i 150 g de sucre i ho batem fins que quedi una textura cremosa i la massa hagi augmentat més o menys el doble del volum inicial.
En un altre bol batem les 4 clares a punt de neu i hi afegim els 50 g de sucre.
En la mescla dels rovells i del sucre, hi anem afegin la farina i el llevat tamissats, i ho barregem amb cura fins que massa hagi absorvit tota la farina. Ara ja hi podem barrejar les clares a punt de neu, és important que barregem la massa de dalt a baix per facilitar que les clares s'incorporin i que no es perdi l'esponjositat.
Jo vaig utilitzar un motlle de 26 cm de diàmetre, i el vaig deixar coure al forn a 180º amb la funció de ventilador uns 30 minuts.
![]() |
Quan el pa de pessic ja està fred ja es pot guarnir de la manera que es vulgui. Jo vaig farcir-lo amb melmelada de gerds. Per fer la cobertura de xocolata, es posa es fa bullir la nata líquida i després es treu del foc i es barreja amb la xocolata que prèviament hem trossejat. Es va barrejant fins que quedi ben líquida, tot seguit s'hi afegeix la mantega i es remena fins que estigui del tot desfeta, ja es pot cobrir el pa de pessic amb la xocolata. Vaig acabar de guarnir-lo amb l'atmella crocant i .... la mona ja està enllestida.
Volia posar a la mona una figureta del MIC, però no en vaig trobar cap de petita i de plàstic, les úniques eren de peluix. Així que vaig decidir de fer-la amb pasta de fondant de sucre, mai l'havia utilitzat però com que la forma del MIC és força senzilla m'hi vaig atrevir. És força fàcil de manipular i els detalls estan fets amb un retolador de tinta comestible. El resultat és molt divertit!
Com sempre m'acomiado amb una mica de música!
Bona Pasqua i que vagi molt de gust la mona!
Bona Pasqua i que vagi molt de gust la mona!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada